Ir a la Pagina Principal

 
 

Ressenya

La música de cambra (en italià "da cámera" significa "per a l`habitació") és un gènere de la música acadèmica (popularment denominada música clàssica) escrita per a un petit grup d`instruments que pot ser executada en una habitació. En teòria no hi ha un límit màxim d`instruments però a la pràctica la majoria de les composicions comprenen des de dues fins a vint.


Els ensamblements que oferim en les nostres actuacions són els següents:

- El duet de cordes: format per un violí i un violoncel, i és l`agrupació o assembli més petit. Generalment la melodia principal aquesta arraconada al violí i el violoncel compleix la funció de baix continu o farciment harmònic.

Veure exemple

- El trio de cordes: format per dos violins i un violoncel, el qual durant els segles XVII i XVIII (Barroc i Pre-Classicisme) és conegut amb el nom de trio sonata. La trio sonata és una forma musical que està escrita per a dos instruments melòdics (en aquest cas dos violins) i un baix continu (el violoncel), fent les tres parts un tot.

Veure exemple

- El quartet de cordes: format per dos violins, una viola i un violoncel, ha tingut sempre un lloc destacat a l`obra dels grans compositors clàssics. Per la seva particular sonoritat i la seva gran riquesa tímbrica, permet abordar amb la mateixa naturalitat que en la música clàssica les més variades expressions de la música popular.

Veure exemple